Ostekake med gelélokk
Foto: Synøve Dreyer

Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk smaker fantastisk godt. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for.

Fremgangsmåte

  1. Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
  2. Bunn:
  3. Knus kjeksen, gjerne i en food processor.
  4. Tilsett smeltet smør og kjør til du får en jevn masse.
  5. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.     
  6. Fyll:
  7. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
  9. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
  10. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
  11. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
  12. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.
  13. Gelelokket:
  14. Smelt geleen forsiktig om i en kjele. La den avkjøles litt før du heller den over kaken.
  15. Sett kaken kjølig igjen til geleen er stiv. Det tar ca. 1 time.
  16. Ved servering:
  17. Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med noen vakre bær og gjerne et par mynteblader. 
Tips: I denne oppskriften er det brukt jordbærgelé, men det er selvfølgelig fullt mulig å bruke en annen gelé. Hva med å lage en blå kake med blåbærgelé og blåbærpynt?

Her finner du mange oppskrifter på forskjellige ostekaker

Saftige kaker med kremost

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her