Ostekake med hylleblomst
Foto: fesoj

Ostekake med hylleblomst

Å bruke hylleblomst i kaker er ikke så vanlig, men desto større grunn til å prøve. Den delikate blomstersmaken passer veldig godt i en ostekake.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
  3. Knus kjeksen, gjerne i en foodprosessor eller i en morter.
  4. Tilsett smeltet smør og kjør eller rør til du får en jevn masse.
  5. Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
  6. Ostekrem:
  7. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
  9. Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og limesafti en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet. Trekk kjelen av platen og ha i uutblander hylleblomssaft og revet limeskall.
  10. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
  11. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
  12. Sett kaken kjølig for at den skal stivne. Det tar ca. 3 timer. Den siste halve timen i fryseren.
  13. Gele:
  14. Kok opp saft og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
  15. Rør ut maisenna med 1 ss vann, ha det i kjelen sammen med saften og kok opp. Trekk kjelen av platen. Tilsett gelatin og rør sammen. Når gelatinen har løst seg opp tilsett det iskalde vannet. Sett geleen kjølig til den begynner å stivne. Men den må ikke være helt stiv siden den skal legges på toppen av kaken.
  16. Siste finish:
  17. Ta ostekaken ut av fryseren. Hell geleen over og glatt den ut med en kniv du dypper i kokende vann. La stå litt før du løsner kakeformen slik at geleen holder seg pen.
  18. Pynt kaken med pisket krem eller bær og/el annen frisk frukt. 

Tips: Du kan også lage geleen først, la den stivne litt. Ta en firedel av den og legge over bunnen, før du legger ostekremen på toppen. Det gir både ekstra visuell effekt og god smak.

Mange andre deilige kaker finner du her

Se alt det andre du kan bruke hylleblomst til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her