Suffléform ca. 1½-2 liter (ildfast form med høye kanter). I stekeovnen: 175 grader i ca 60 minutter.
Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca. 3 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
Bland melk og mel i kjelen under kraftig pisking og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Ta kjelen av platen. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen . Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i ostesausen. Hell ostesausen over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen. Stek suffléen og server den straks den tas ut av ovnen.
Tips:
Du kan godt fordele innholdet i porsjonsformer.
En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt". Godt brød smaker ved siden av.
Se våre andre oppskrifter på suffle
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig