Ovnsbakt fjellørret

Ingredienser
3 stk. fjellørret,

he­lst over 300 g

2 ts salt

50 g meierismør

AGURKSALAT:

1 agurk

3 dl vann

1 ss sukker

1 ss eddik, 7 %

½ ts salt

PISKET SETERRØMME:

3 dl seterrømme
2 ts sukker

Fremgangsmåte

Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.

Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° i ca. 45 min.

Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene.

Smak til med sukker, eddik og salt.

Stivpisk seterrømmen med litt sukker.

Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.

Sendt inn av Rita Lavin

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her