Laks med nøtteskorpe og soppvinaigrette
Foto: Kim Holthe

Laks med nøtteskorpe og soppvinaigrette

Laks er så langt fra kjedelig, og det er en fisk du kan bruke til en rekke retter, også de mest feststemte som denne.

Fremgangsmåte

  1. Kutt laksen i fire jevnstore stykker.
  2. Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
  3. Varm stekeovnen til 170 grader.
  4. Bland mandler, nøtter, sesamfrø, persille og pepper og fordel det på laksestykkene.
  5. Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.
  6. Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.
  7. Soppvinaigrette:
  8. Rens og skjær soppen i små terninger. Rens løken, den skal være hel.
  9. Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.
  10. Smak til med salt og pepper, rør inn persille.
  11. Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her