- Kutt laksen i fire jevnstore stykker.
- Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
- Varm stekeovnen til 170 grader.
- Bland mandler, nøtter, sesamfrø, persille og pepper og fordel det på laksestykkene.
- Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.
- Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.
- Soppvinaigrette:
- Rens og skjær soppen i små terninger. Rens løken, den skal være hel.
- Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.
- Smak til med salt og pepper, rør inn persille.
- Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.
Her finner du de beste lakseoppskriftene