Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sesamsukkererter
Foto: Godfisk.no

Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sesamsukkererter

Bak ishavsrøya på fransk vis med dijonhollandaise, balsamicosirup og sesamsukkererter.

Fremgangsmåte

  1. Legg filetene med skinnsiden ned på et penslet stekebrett.
  2. Dryss over salt og pepper.
  3. Bakes i forvarmet ovn ved 150 grader i ca 5 minutter.
  4. Dijonhollandaise:
  5. Smelt smør og hold det ved middels høy temperatur.
  6. Pisk eggeplommer, sitron og dijonsennep skummende over et vannbad.
  7. Spe så forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Fortsett til alt smøret er pisket inn.
  8. Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
  9. Balsamicosirup:
  10. Ha ingrediensene i en kjele og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme, slik at det blir ca 1 dl sirup.
  11. Sesamsukkererter:
  12. Forvell sukkerertene i 10 sekunder i saltet vann. Fres dem så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland i de ristede sesamfrøene.
Tips: Du kan også rulle filetene sammen fra hode mot hale og legg dem på et penslet stekebrett. Da trengs noen flere minutter i ovnen.

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her