Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser
Tor Morten Myrseth

Ovnsbakt reinsdyrfilet med to sauser

Denne nydelige retten med reinsdyrfilet har syrlige sauser som matcher det lekre og møre kjøttet.

Fremgangsmåte

Tyttebærsausen:

  1. Fres mire poix i smør til gyllenbrunt. Hell over kraften. La koke opp og skum av. Kok inn til halvparten gjenstår.
  2. Tilsett rødvin og tyttebær og la koke inn til ca 4 dl gjenstår. Sil sausen over i en ny kjele. Sett til side.
  3. Før servering kokes opp og smakes til med salt og pepper. Jevn eventuelt med litt maisenna som er pisket ut i litt vann.
  4. Solbærsausen:
  5. Gjør som over men tilsett solbær og portvin. Deretter er fremgangsmåten lik.
  6.  Alternativ saus:
  7. Hvis du ikke får tak i frosne solbær, men bare tyttebær, kan du lage en saus ved å bruke tyttebærsausoppskriften over og erstatte rødvinen med portvin.
  8.  Potetpølse:
  9. Riv de skrelte potetene grovt. Press vannet godt ut. Bland med persille.
  10. Fres potetene møre i smør i middels varm panne.
  11. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.
  12.  Så langt kan du gjøre på forhånd.
  13. Når servering nærmer seg settes ovnen på 200 grader.
  14. Kjevle ut den tinte butterdeigen på melet bakebord til ca 2 med mer tykkelse.
  15. Legg potetblandingen oppå som en pølse og pensle med vispet eggeplomme langs deigkantene. Sett på papirkledd bakeplate.
  16. Pensle til slutt hele pølsen med vispet eggeplomme.
  17. Sett inn i den varme ovnen og stek i 10 minutter til pent brun.
  18. Ta ut av ovnen og la den kjølne litt før den skjæres i skiver.
  19.  Reinsdyrfileten:
  20. Rens fileten for hinner og fett. Brun den raskt i smør. Ta den opp og gni den inn med timian, salt og pepper.
  21. Legg den i en ildfast form og sett den i ovn som holder 200 grader. Stek i 8-10 minutter avhengig av tykkelse.
  22. Ta ut og la hvile minst 10 minutter før du skjærer i den.
  23.  Hvis det er lenge til den skal serveres, lar du den stå i romtemperatur og setter den inn i varm ovn i tre minutter når tiden nærmer seg.
  24. La den ligge noen minutter før du skjærer den opp.
  25. Sellerirotpuré:
  26. Skjær selleriroten i terninger. Kokes mør i vann.
  27. Hell av vannet og kjør til puré sammen med fløten i en food processor. Smak til med salt og pepper.
Arranger som følger:
Selleripuré i midten. Kjøttskivene oppå. Hell sausene i mønster rundt og server potetpølseskivene ved siden av. Hvis du ønsker mer grønnsaker, hvilket er å anbefale, damper du raskt broccoli eller små grønnsaker som neper, reddiker, minisquash som du serverer ved siden av, eventuelt legger under selleripuréen.
 
Tips:
Du kan også lage puré av søtpotet eller gresskar for mer fargespill.  

Sendt inn av Tor Morten Myrseth

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her