Ovnsbakt sei med salvie, kapers og oregano på grønn saus
Foto: Aperitif.no

Ovnsbakt sei med salvie, kapers og oregano på grønn saus

Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.

Fremgangsmåte

  1. Legg fiskefileten i en ildfast form.
  2. Fordel salt, olje og urter over fiskefileten og la ligge i 10-30 minutter.
  3. Bak fisken ved 150 grader i 8-12 minutter avhengig av tykkelse.
  4. Følg med og ta den ut med en gang proteinene begynner å piple ut.
  5. Bruk en skje til å dele opp fisken etter flakene.
  6. Grønn saus: 
  7. Blansjer oppdelt brokkoli og revet ruccula i 30 sekunder i lettsaltet vann. 
  8. Hell av vannet og ha grønnsakene i en blender.
  9. Kok opp matfløte, kraft, chili og hvitløk. La koke noen minutter.
  10. Hell oppi blenderen og kjør til jevn masse. Juster med vann. 
  11. Ha i en kjele og kok opp, hold varm. Smak til med limesaft.
  12. Monter med smør rett før servering. 
  13. Server fisken på den grønne sausen og smørvendte småpoteter ved siden av. 

Mange deilige retter med sei du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her