Ovnsbakt sei med salvie, kapers og oregano på grønn saus
Foto: Aperitif.no

Ovnsbakt sei med salvie, kapers og oregano på grønn saus

Seifilet er fortsatt den rimeligste i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her hva du kan gjøre med den.

Fremgangsmåte

  1. Legg fiskefileten i en ildfast form.
  2. Fordel salt, olje og urter over fiskefileten og la ligge i 10-30 minutter.
  3. Bak fisken ved 150 grader i 8-12 minutter avhengig av tykkelse.
  4. Følg med og ta den ut med en gang proteinene begynner å piple ut.
  5. Bruk en skje til å dele opp fisken etter flakene.
  6. Grønn saus: 
  7. Blansjer oppdelt brokkoli og revet ruccula i 30 sekunder i lettsaltet vann. 
  8. Hell av vannet og ha grønnsakene i en blender.
  9. Kok opp matfløte, kraft, chili og hvitløk. La koke noen minutter.
  10. Hell oppi blenderen og kjør til jevn masse. Juster med vann. 
  11. Ha i en kjele og kok opp, hold varm. Smak til med limesaft.
  12. Monter med smør rett før servering. 
  13. Server fisken på den grønne sausen og smørvendte småpoteter ved siden av. 

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her