Ovnsbakt torskerygg med smågrønnsaker i rekesaus, sopplasagna og parmesanskum
Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Ovnsbakt torskerygg med smågrønnsaker i rekesaus, sopplasagna og parmesanskum

Fremgangsmåte

Torskestykkene brunes godt på skinnsiden i panne med litt olje. Legg dem så over på et stekebrett og stek ferdig i ovn ved 180 grader i ca. 5 min rett før servering.

Rekene pilles og skallet skylles og freses godt i olje sammen med løk, hvitløk og persillekvasten. Rør inn tomatpureen, hell over hvitvinen og kok noe inn. Fyll opp med vann så det dekker rekeskallet og gi det ett oppkok. La trekke i 10 min, sil og kok ned til det er igjen en tredjedel av væsken. Imens skreller du løken, deler dem på langs og fjerner stilken på shitaken.

Fres løk og sopp i litt olje. Rør inn smøret i sausen og smak til med cayennepepper og salt. Vend så inn grønnsakene og de pillede rekene når sausen skal serveres.

Pasta til lasagne:
Kjør alt i kjøkkenmaskin i 20 sekunder. Kna sammen deigen, pakk den i plast og legg den kaldt i ca 2 timer.

Sopplassagne:
Kjevle pastaen på den tynneste innstillingen på en pastamaskin. Skjær opp 8 plater a 13*13 cm. Pastaplatene kokes i kokende vann i ca 2 min. og avkjøles raskt i kaldt vann. Ta ut platene og legg dem på bakepapir så alt vann får renne av.

Spinat, finhakket sjalottløk og sopp freses lett i olivenolje i en stekepanne.

I en annen kjele lager du hvit saus. Smøret freses lett sammen med hvetemel, og melken røres inn i en tynn stråle. Rør til man får en smidig og klumpfri konsistens, nesten like tykk som en grøt.

Vend så inn spinat og sopp. Smak til med salt og pepper. Dette fordeles lagvis mellom pastaplatene i en passende lasagneform. Sett formen kaldt i noen timer så lasagnen setter seg. Skjær den i pene kakestykker som varmes i ovn ved 170 grader til de er gjennomvarme.

Til slutt lager du parmesanskum:
Kok opp fløte og melk med kirsch, vend inn parmesan og smak til med salt og pepper. Skum dette godt med stavmikser like før servering og legg på toppen av lasagnen.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her