Ovnsbakte småpoteter

Ingredienser
Ingredienser
800 g poteter
2 røde løk
3-4 hvitløkbåter (kan sløyfes)
1 ts salt
1 terning grønnsaksbuljong
1 1/2 - 2 dl vann
2 ss god olje
2 dl bordsennep
noen friske urtekvister som rosmarin eller timian
12-16 store tynne skiver spekeskinke feks. fra Parma

Fremgangsmåte

Still ovnen på 200 °C. Skyll potetene og skrubb dem. Del store poteter i båter, små beholdes hele. Skrell og grovhakk hvitløken. Legg potetene i en stor ildfast form sammen med løk og hvitløk. Salte. Løs opp buljongterningen i vannet i en liten kjele. Bland buljong, olje, sennep og urter. Hell blandingen over potetene. Dekk med aluminiumsfolie. Får stå i ovnen ca 30 minutter. Løft av folien og sett varmen opp til 225 gr. Bak retten videre 10 – 15 minutter. Serveres med skinkeskivene og gjerne grønn salat.

Sendt inn av Martin Bustadmo

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her