Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter
Apéritif

Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter

Fremgangsmåten er så enkel at den lett kan la seg gjennomføre på hytta - forutsatt at du har en steikeovn. Det er fullt mulig å lage retten i en gryte og den alternativ fremgangsmåten finner du også her.

Fremgangsmåte

Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger. Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.

Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire.  Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.

Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.

Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene. Steik videre i 20 minutter.

Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover. Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.

Server med blandet salat og kokt ris.

Fremgangsmåte for hytter uten steikeovn:
Varm olje i en stor gryte. Steik først kyllingbitene nesten ferdig i flere runder. Hold dem varme i en annen gryte el.l med lokk. Steik deretter grønnsakene noen minutter på hver side i den sammen oljen i flere runder. Legg dem så i bunnen av gryta, kyllingen fordeles på toppen. Dryss over salt og pepper. Hell over 1/2 dl vann og sett platen eller blusset på middels varme.
 
La stå og trekke i 30 minutter under lokk. Hell så sausen over og la stå uten lokk i 10 minutter til eller til kyllingen virker gjennomstekt (det er den når klar kjøttsaft kommer ut av kjøttet når du stikker i det med en knivspiss eller gaffel).
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her