Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter
Apéritif

Ovnstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter

Fremgangsmåten er så enkel at den lett kan la seg gjennomføre på hytta - forutsatt at du har en steikeovn. Det er fullt mulig å lage retten i en gryte og den alternativ fremgangsmåten finner du også her.

Fremgangsmåte

Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger. Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.

Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire.  Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.

Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.

Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene. Steik videre i 20 minutter.

Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover. Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.

Server med blandet salat og kokt ris.

Fremgangsmåte for hytter uten steikeovn:
Varm olje i en stor gryte. Steik først kyllingbitene nesten ferdig i flere runder. Hold dem varme i en annen gryte el.l med lokk. Steik deretter grønnsakene noen minutter på hver side i den sammen oljen i flere runder. Legg dem så i bunnen av gryta, kyllingen fordeles på toppen. Dryss over salt og pepper. Hell over 1/2 dl vann og sett platen eller blusset på middels varme.
 
La stå og trekke i 30 minutter under lokk. Hell så sausen over og la stå uten lokk i 10 minutter til eller til kyllingen virker gjennomstekt (det er den når klar kjøttsaft kommer ut av kjøttet når du stikker i det med en knivspiss eller gaffel).

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her