Pai med røkt kolje
Foto: Esten Borgos

Pai med røkt kolje

Pakk den røykte koljen inn og lag pai. Dermed fjerner du bestefarstempelet. Oppskriften er lettlaget og retten kan serveres varm, lun eller avkjølt.

Fremgangsmåte

Du trenger en paiform på ca 24 cm.

Sett stekeovnen på 200 °C.

Ha paideigen i paiformen og trykk deigen inntil kanten.

Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet.

Skjær ut rent fiskekjøtt om fisken er med skinn og bein. Skrap løs restfiskekjøtt med en skje. Del det i små terninger, og skjær vårløk i tynne skiver.

Visp sammen crème fraiche, egg, sennep og pepper.

Legg koljen i formen, fordel vårløk og ost over. Legg på tomatene.

Hell eggblandingen over og stek paien i ca 35 minutter, til den kjennes fast og ferdig.

Server gjerne revne gulerøtter eller en grønn salat til.

Her får du oppskriften på flere fristende paier

Flere oppskrifter med røkt kolje finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egneHer får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 223 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen