Ha melet i en matprosessor isatt hakkekniv. Skjær smøret i biter, bland i og kjør til en jevn masse.Tilsett kaldt vann og bland alt raskt til en deig.
pai i form på ca 26 cm
Ønsker du å kjevle deigen må den stå kjølig i minst 1/2 time.Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Paibunnen skal være tynn. Sørg for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Skjær kanten pent til. Overflødig deig kan brukes til pynt eller gitter oppå kaken. Prikk bunnen med gaffel.
For at paideigen ikke skal sige ned fra kanten under steking, lar du paideigen stå i kjøleskapet i minst 1/2 time, eller 15 min i dypfryser før steking.
Forvarm stekeovnen til 220 c . Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig