Paibunn grunnoppskrift

Slik lager du din egen paibunn på 15 minutter.

Fremgangsmåte

Ha melet i en matprosessor isatt hakkekniv. Skjær smøret i biter, bland i og kjør til en jevn masse.Tilsett kaldt vann og bland alt raskt til en deig.

pai i form på ca 26 cm

Ønsker du å kjevle deigen må den stå kjølig i minst 1/2 time.Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Paibunnen skal være tynn. Sørg for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Skjær kanten pent til. Overflødig deig kan brukes til pynt eller gitter oppå kaken. Prikk bunnen med gaffel.

For at paideigen ikke skal sige ned fra kanten under steking, lar du paideigen stå i kjøleskapet i minst 1/2 time, eller 15 min i dypfryser før steking.
Forvarm stekeovnen til 220 c . Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her