Paibunn grunnoppskrift

Slik lager du din egen paibunn på 15 minutter.

Fremgangsmåte

Ha melet i en matprosessor isatt hakkekniv. Skjær smøret i biter, bland i og kjør til en jevn masse.Tilsett kaldt vann og bland alt raskt til en deig.

pai i form på ca 26 cm

Ønsker du å kjevle deigen må den stå kjølig i minst 1/2 time.Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Paibunnen skal være tynn. Sørg for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Skjær kanten pent til. Overflødig deig kan brukes til pynt eller gitter oppå kaken. Prikk bunnen med gaffel.

For at paideigen ikke skal sige ned fra kanten under steking, lar du paideigen stå i kjøleskapet i minst 1/2 time, eller 15 min i dypfryser før steking.
Forvarm stekeovnen til 220 c . Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret
Dagens rett

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret

Dagens oppskrift med svinefilet byr på en litt uvanlig, men spennende smaksopplevelse. Med ingefær, honning og fennikel, må det blir en fyldig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Dagens rett

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene

Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her