paibunn og fyll

Ingredienser
Mager bunn med Kesam:
60 g smør
100 g kesam
100 g (;2; dl) hvetemel
1 ts salt
Fyll:
Ca 300 g renskåret laks
Ca 100 g røkelaks
10-12 friske sjampinjonger
1-2 vårløk eller en bunt gressløk
4 egg
2 dl melk
200 g Kesam eller fløte
1 ts salt
pepper,
1/4 ts muskat
ca. 1,5 dl revet hvit ost
1-2 ferske mozzarella ost ( kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Mager deig: Arbeid sammen smør, Kesam, hvetemel og salt til en jevn deig. Pakk i plast og legg i kjøleskapet i ca 1 time.

Smør en paiform ca 22 cm i diameter. Kjevle ut deigen til en rund leiv. Dryss med et tynt lag mel over og under slik at den ikke henger fast. Rull deigen løst opp rundt kjevlet og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, skjær vekk overflødig deig med en liten spiss kniv eller rull kjevlet over kanten på formen slik at deigen ”skjæres” av. Trykk deigkanten oppover paikanten til den står ca ½ cm over kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet i ca 20 min.

Prikk bunnen med en gaffel , kle bunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter /bønner ( dette for at deigen ikke skal krype under forsteking.

Forstek bunnen på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 15-20 min. Bunne skal være lys , men begynne å bli sprøstekt. Hell ut ertene og fjern bakepapiret. Avkjøl mens fyllet lages.
Del opp laksen i terninger, røkelaks i tynne strimler, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Stek soppen i meget varm panne til den er gyllen og tørr. Legg over i den forstekte bunnen sammen med laks og vårløk. Krydre med salt, pepper og muskat

Visp sammen egg, melk og Kesam eller fløte. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost.

Stek laksepaien på nederste rille ved 200 oC i 20 min. Øk temperaturen til 220 oC . Legg over skiver av mozzarellaost og stek videre i 15-20 min til osten er smeltet og paien har en gyllen overflate.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her