paibunn og fyll

Ingredienser
Mager bunn med Kesam:
60 g smør
100 g kesam
100 g (;2; dl) hvetemel
1 ts salt
Fyll:
Ca 300 g renskåret laks
Ca 100 g røkelaks
10-12 friske sjampinjonger
1-2 vårløk eller en bunt gressløk
4 egg
2 dl melk
200 g Kesam eller fløte
1 ts salt
pepper,
1/4 ts muskat
ca. 1,5 dl revet hvit ost
1-2 ferske mozzarella ost ( kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Mager deig: Arbeid sammen smør, Kesam, hvetemel og salt til en jevn deig. Pakk i plast og legg i kjøleskapet i ca 1 time.

Smør en paiform ca 22 cm i diameter. Kjevle ut deigen til en rund leiv. Dryss med et tynt lag mel over og under slik at den ikke henger fast. Rull deigen løst opp rundt kjevlet og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, skjær vekk overflødig deig med en liten spiss kniv eller rull kjevlet over kanten på formen slik at deigen ”skjæres” av. Trykk deigkanten oppover paikanten til den står ca ½ cm over kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet i ca 20 min.

Prikk bunnen med en gaffel , kle bunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter /bønner ( dette for at deigen ikke skal krype under forsteking.

Forstek bunnen på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 15-20 min. Bunne skal være lys , men begynne å bli sprøstekt. Hell ut ertene og fjern bakepapiret. Avkjøl mens fyllet lages.
Del opp laksen i terninger, røkelaks i tynne strimler, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Stek soppen i meget varm panne til den er gyllen og tørr. Legg over i den forstekte bunnen sammen med laks og vårløk. Krydre med salt, pepper og muskat

Visp sammen egg, melk og Kesam eller fløte. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost.

Stek laksepaien på nederste rille ved 200 oC i 20 min. Øk temperaturen til 220 oC . Legg over skiver av mozzarellaost og stek videre i 15-20 min til osten er smeltet og paien har en gyllen overflate.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her