paibunn og fyll

Ingredienser
Mager bunn med Kesam:
60 g smør
100 g kesam
100 g (;2; dl) hvetemel
1 ts salt
Fyll:
Ca 300 g renskåret laks
Ca 100 g røkelaks
10-12 friske sjampinjonger
1-2 vårløk eller en bunt gressløk
4 egg
2 dl melk
200 g Kesam eller fløte
1 ts salt
pepper,
1/4 ts muskat
ca. 1,5 dl revet hvit ost
1-2 ferske mozzarella ost ( kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Mager deig: Arbeid sammen smør, Kesam, hvetemel og salt til en jevn deig. Pakk i plast og legg i kjøleskapet i ca 1 time.

Smør en paiform ca 22 cm i diameter. Kjevle ut deigen til en rund leiv. Dryss med et tynt lag mel over og under slik at den ikke henger fast. Rull deigen løst opp rundt kjevlet og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, skjær vekk overflødig deig med en liten spiss kniv eller rull kjevlet over kanten på formen slik at deigen ”skjæres” av. Trykk deigkanten oppover paikanten til den står ca ½ cm over kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet i ca 20 min.

Prikk bunnen med en gaffel , kle bunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter /bønner ( dette for at deigen ikke skal krype under forsteking.

Forstek bunnen på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 15-20 min. Bunne skal være lys , men begynne å bli sprøstekt. Hell ut ertene og fjern bakepapiret. Avkjøl mens fyllet lages.
Del opp laksen i terninger, røkelaks i tynne strimler, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Stek soppen i meget varm panne til den er gyllen og tørr. Legg over i den forstekte bunnen sammen med laks og vårløk. Krydre med salt, pepper og muskat

Visp sammen egg, melk og Kesam eller fløte. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost.

Stek laksepaien på nederste rille ved 200 oC i 20 min. Øk temperaturen til 220 oC . Legg over skiver av mozzarellaost og stek videre i 15-20 min til osten er smeltet og paien har en gyllen overflate.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Dagens rett

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka

Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her