Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Panettone al cioccolato chocotone
Foto: RHJ

Panettone al cioccolato chocotone

Fremgangsmåte

Romtemperer egg og smør.

Deig 1:
Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha alle ingrediensene bortsett fra eggeplommene i en bolle og kjør til jevnt med miksmasteren. Tilsett en eggeplomme av gangen. Kjør videre til smidig deig, men ikke lenger enn 20 minutter. Sett til heving i over natten i romtemperatur.  Eller til størrelsen er tredoblet.  

Tips:
Om du bruker 0,75 dl surdeig i stedet for ferskgjær, blir kaken enda mer autentisk . Det kan være at deigen trenger litt lengre tid på hevingen. 

Deig 2:
Tilsett mel, salt og vaniljesukker til den første deigen. Elte til glatt. Bland sukker og med den ene eggeplommen jevnt, og ha i deigen. Kjør til jevn og glatt deig og tilsett så smøret, fortsett å kjøre til jevnt og avslutt med den siste eggeplommen. 

Deigen skal være smidig og myk, men fast. Om den er for fast tilsett litt vann. 

Bland hakket sjokolade og sitrusskall og elt dette jevnt inn i deigen. 

Fyll deigen i en smurt bakeform med høye kanter.

Tips:
Du kan lage din egen panettoneform ved å bruke en vanlig springform (22 cm) og kle den med dobbelt bakepapir for støtte. 

Sett til heving i noen timer - gjerne over natten. 

Sett ovnen 200 grader og damp. Hvis du ikke har dampovn, sett inn en ildfast skål med vann i bunnen av ovnen.

Skru ned til 165 grader og sett kaken inn. Stek i 40-50 minutter til pent brun og godt hevet. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her