Pannekaker med eplekompott og sitronkrem
Dansukker.no

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Med rask eplekompott og sitronkrem er denne pannekakedesserten gjennomførbar også midt i uka. Om pannekaker og krem høres mektig ut, vil du bli overrasket over hvor frisk denne desserten er.

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Visp egg og melk lett sammen. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker, og bland til en jevn røre. Tilsett fløten, og la stå i 10 minutter. Bland hakkede valnøtter og perlesukker. Stek tynne pannekaker som legges på asjetter. Strø over litt av valnøttblandingen på pannekakene, og legg litt kompott og sitronkrem ved siden av pannekakene.

Eplekompott:
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i biter. Bland eplebiter, vann, sitronsaft og sukker i en kasserolle, og småkok til eplebitene er møre. Ha i vaniljesukker og kardemomme.

Sitronkrem:
Visp fløten stiv. Tilsett melis samt sitronsaft og -skall. Sett i kjøleskap til servering.

Se våre andre oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 3

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her