Pannekaker med skogsopp og røkt kolje
Jean-Christophe Novelli - Maison Novelli i London

Pannekaker med skogsopp og røkt kolje

En pannekake kan sjelden bli friskere enn dette. Stappfull av urter og salt fra røkt kolje gjør dette til en vårlig delikat variant av pannekaken

Fremgangsmåte

Sikt melet i en bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett melk, lettpisket egg og eggeplomme og solsikkefrøolje. Rør lett men godt sammen. Bland inn valmuefrø. Varm litt olivenolje i en teflonpanne. Stek 4 tynne pannekaker på begge sider. Legg over på en tallerken og hold dem varme. (Oppbevar resten av pannekakerøren i kjøleskap, men bruk den innen 2-3 dager).

Skjær soppen i skiver. Varm litt olivenolje i en panne og stek sjalottløk og hvitløk på middels varme til de er blanke. Øk varmen og tilsett soppen med halvparten av urtene. Sauter raskt og dryss med salt og pepper. Hell soppen i et dørslag for å renne av. Bland soppen med resten av urtene i en bolle. Hold varm. Fordel soppen på pannekakene. Topp med kolje og rull opp eller fold over.

Flere oppskrifter på pannekaker

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jean-Christophe Novelli - Maison Novelli i London

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her