Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig