- Skrell løken, og kutt den i terninger.
- Skyll paprikaen, ta ut kjernene og kutt i biter.
- Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og del det i båter.
- Skyll chilien, og kutt i terninger.
- Varm opp oljen i en gryte, og ha i grønnsakene og eplet. Fres i et par minutter.
- Tilsett sirup, eddik, salt og paprikapulver, og la koke under lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og kok videre i 10 minutter.
- Tilsett syltesukkeret og pepperkornene, og kok i 3–4 minutter.
- Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Slik tar du vare på sommerens bær
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig