Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette
Foto: Eva Brænd

Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette

Fremgangsmåte

Del fisken opp i stykker a 200 g og legg dem i saltlaken i 15 minutter. Skyll av med vann og la de renne godt av seg på et håndkle.

Fisken bakes i ovnen på varmluft ved 150 grader i 8 minutter. Legg på gratineringmiksen og gratiner i ovn med grill til det blir en gyllen skorpe.

Gratinering:
Kok inn fløten til halvparten og rør inn den revne parmesanen. Rør til parmesanen har løst seg opp.
 
Ovnsbakte små tomater:
Skjær et kryss i toppen på tomatene.

Sett tomatene i en ildfast form, dryss over den hakkede løken, hvitløk, fenikkel, sjalottløk salt, pepper, fenikkel, og korianderfrø.

Hell over olje og bak i på varmluft i ovnen på 150 grader til tomatene begynner å bli myke. Trekk av skinnet, og sil av litt av oljen til anretning.

Tips: Dersom du ikke har en varmluftsovn, kan du øke varmen til 175 grader med over- og undervarme.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her