Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette
Foto: Eva Brænd

Parmesangratinert steinbit med bakte små tomater og tomatvinagrette

Fremgangsmåte

Del fisken opp i stykker a 200 g og legg dem i saltlaken i 15 minutter. Skyll av med vann og la de renne godt av seg på et håndkle.

Fisken bakes i ovnen på varmluft ved 150 grader i 8 minutter. Legg på gratineringmiksen og gratiner i ovn med grill til det blir en gyllen skorpe.

Gratinering:
Kok inn fløten til halvparten og rør inn den revne parmesanen. Rør til parmesanen har løst seg opp.
 
Ovnsbakte små tomater:
Skjær et kryss i toppen på tomatene.

Sett tomatene i en ildfast form, dryss over den hakkede løken, hvitløk, fenikkel, sjalottløk salt, pepper, fenikkel, og korianderfrø.

Hell over olje og bak i på varmluft i ovnen på 150 grader til tomatene begynner å bli myke. Trekk av skinnet, og sil av litt av oljen til anretning.

Tips: Dersom du ikke har en varmluftsovn, kan du øke varmen til 175 grader med over- og undervarme.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her