Pepperbiff av svin
Anne Lise Trøen, Åndalsnes Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Pepperbiff av svin

Denne retten med pepperbiff der svinefilet spiller hovedrollen må du prøve. Og ikke bare det. Sopp og brokkoli i tillegg gjør måltidet fullkommet.

Fremgangsmåte

  1. Svinefilet:
    Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
  2. Varm smøret godt i panna, og stek dem såvidt gjennom. Ta dem opp og hold dem varme.
  3. Hell fløte og rømme i panna og kok inn til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
  4. Poteter:
    Potetene kokes såvidt møre, og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
  5. Sett stekeovnen på ca 200 grader, stek i ca 15 minutter mens du snur ofte. Grader og tid avhenger av komfyren.
  6. Sjampinjong:
  7. Soppen skjæres i skiver og stekes i olje i to eller tre omganger i varm panne, avhengig av størrelsen på panna. Smak til med salt og pepper.
  8. Brokkoli:
    Kok opp vann med salt og legg i brokkolien. La koke opp igjen og kok ca 3 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
 Legg fileten på tallerkenen. Legg på litt av potetene, brokkolien og soppen til hver, og sett fram resten i en skål.
 
Slå resten av sausen i panna over biffene. Blir det mye, sett også den fram ved siden av.

Sendt inn av Anne Lise Trøen, Åndalsnes Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her