Pepperkakehus-pops
Foto: iStockphoto

Pepperkakehus-pops

Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

Fremgangsmåte

  1. Pepperkakedeig:
  2. Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.
  3. Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
  4. Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.
  5. Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.
  6. Tips:
  7. Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
  8. Glasur:
  9. Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
  10. Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  11. Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.
  12. Slik lager du pepperkakehus-pops:
  13. Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
  14. Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.
  15. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  16. Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).
  17. Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.
  18. Dekorasjon:
  19. Strøssel eller annen kakepynt.
  Tips:
Om husdelene endrer form, kan du anvende en fin osteraspe for å tilpasse dem etter at de er avkjølt.
 

Sendt inn av Regal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her