Pepperkakehus-pops
Foto: iStockphoto

Pepperkakehus-pops

Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

Fremgangsmåte

  1. Pepperkakedeig:
  2. Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.
  3. Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
  4. Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.
  5. Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.
  6. Tips:
  7. Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
  8. Glasur:
  9. Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
  10. Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  11. Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.
  12. Slik lager du pepperkakehus-pops:
  13. Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
  14. Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.
  15. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  16. Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).
  17. Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.
  18. Dekorasjon:
  19. Strøssel eller annen kakepynt.
  Tips:
Om husdelene endrer form, kan du anvende en fin osteraspe for å tilpasse dem etter at de er avkjølt.
 

Sendt inn av Regal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her