Piroger med fiskefyll
Apéritif

Piroger med fiskefyll

I Russland lager de mange varianter av pirog. Denne oppskriften har vi brukt fisk. Du kan bruke den til kveldskos eller som turmat.

Fremgangsmåte

Start med fyllet: Skjær fiskefiletene i små stykker. Krydre disse med salt og pepper og stek dem i olje. Skrell og finhakk løken og surr den klar og gyllen i smøret. Bland sammen fisk, løk, dill og hardkokt egg.

Ha melet på bakeplaten og lag en grop i midten. Løs gjæren opp i lunkent vann, pisk så dette sammen med tre fjerdedeler av de piskede eggene og det smeltede avkjølte smøret og hell alt sammen opp i gropen. Tilsett salt og sukker. Kna sammen deigen under tilsetting av vannet som er igjen. Dekk over deigen og sett den til heving. La det heve i ca 1 time.

Kna så deigen på ny og lag eggestore kuler av dem. Etter 5 minutter trykker man deigkulene til ca 1 cm tykke skiver, som så er klare til fylling.

Man kan også kjevle hele deigen ut til ca 1 cm tykkelse og stikke ut runde skiver med glass.

Legg en spiseskje fyll i midten og lukk deigen omkring dette. Plasser pirogene på en godt smurt stekeplate, pensle dem med resten av de piskede eggene og stek dem gyllenbrune ved 225 C i ca 15 minutter. Pensle dem med smeltet smør når de tas ut av stekeovnen, og dekk dem til slik at skorpen ikke blir for hard.

PIROGI:
Pirogi er samme deig, men bakt som en stor pirog. Del deigen i to like store deler og kjevle disse ut til plater på ca 1 ½ cm tykkelse. Legg den ene på den smurte stekeplaten. Legg fyllet på, men ikke helt ut til kanten. Dekk over med den andre deigplaten og lukk pirogen hele veien rundt. Pensle med pisket egg og prikk pirogen med gaffel, slik at dampen kan slippe ut. Stekes ved 200 C i ca 30 minutter.

Her er flere oppskrifter på piroger

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her