Piroger med ost og skinke
Foto: Studio Dreyer Hensley

Piroger med ost og skinke

Piroger er godt. Sprø på utsiden og luftige og saftige inni. De er derfor perfekt mat til lunsj eller når det haster med å få noe i magen.

Fremgangsmåte

Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken.

Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle.

Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk bakebollen med plast, ogla den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.

Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.

Stek pirogene midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter. Server nystekt gjerne med en frisk salat til. Pirogene passer godt i piknikkurven også.

Flere oppskrifter på piroger finner du her

Flere deilige bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

4
4/5 etter 64 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen