Pizza fire årstider a la Capricciosa
Foto: Carlos Luis Vives Martinez

Pizza fire årstider a la Capricciosa

Her er pizzaen som hele familien vil elske. Dessuten er hjemmelaget bedre enn kjøpepizza. Gi familien Pizza fire årstider. Du blir en pizzakokk det blir etterspørsel etter.

Fremgangsmåte

  1. Start med pizzabunnen: Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen.
  2. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
  3. Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
  4. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
  5. Slå ned deigen, kna godt og kjevle den til en rund leiv med tverrmål på 25 cm. Legg leiven på en bakeplate. Forvarm ovnen til 230 C.
  6. Pizzafyll:
  7. Varm opp mesteparten av oljen til pizzafyllet i en klebefri stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la den steke forsiktig i 2 minutter.
  8. Bland i oregano, tomater og tomatpuré. La det hele få et oppkok, sett ned varmen og la det surre i 10 minutter, til sausen tykner.
  9. Pensle resten av oljen på pizzabunnen, spre tomatsausen oppå.
  10. Strø osten over.
  11. Fordel resten av ingrediensene på toppen.
  12. Sett bakeplata midt i ovnen og la pizzaen steke i 10-12 minutter, til den er sprø og gyllen.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Her får du svært så praktiske kokketips

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her