pizzabunn

Ingredienser
2-4 dl vann, lunkent (avhengig av hvor mye pizza du vil lage)
25-30-35 gram gjær. ( her tar jeg på gefühlen)
En dæsj med salt.
Nok mel til deigen slipper bollen.
Litt olivenolje,gjerne extra virgin

Fremgangsmåte

bland vann og gjær sammen,og rør forsiktig til gjæren løses fullstendig.
Ha så oppi saltet.
Tilsett så oljen, og tilslutt melet.
Når deigen er jobbet godt sammen, ta den ut av bollen og hell den på en melet overflate. Kna den nå i _minst_ en halv time,til deigen blir glatt og skinnende.(Ti minutter i kjøkkenmaskinen,om du har det)

Dette er essensiellt for å få en god pizzadeig, siden mel+vann fører til dannelse av gluten. Det er dette stoffet som gjør at deigen er i stand til å utvide seg,men samtidig holde på formen.
(omtrent akkurat som tyggegummi. Faktisk er det ingenting i veien for at du kan kna pizzadeigen i munnen,siden gluten, akkurat som tyggegummi, ikke er vannløselig) Ved å kna deigen, fører du til at alle gluteinmolekylene hekter seg sammen og lager lange kjeder som strekker seg igjennom hele deigen.

Test for å finne ut om du har knadd deigen nok:
Ta ut et lite stykke deig , og form det til en ball. Strekk deigen ut mellom fingrene dine,som om du skulle laget en mini-pizza med tomlene, helt til du ender opp med en slags tynn membran, ikke ulikt skinnet på en tromme. Om du klarer å se fingrene dine igjennom når du holder den opp mot lyset, uten at deigen revner, da er den ferdig.
Om den ryker før, ja da må det knas mer:)

Sendt inn av Bjørnar Wilhelmsen

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her