pizzabunn

Ingredienser
2-4 dl vann, lunkent (avhengig av hvor mye pizza du vil lage)
25-30-35 gram gjær. ( her tar jeg på gefühlen)
En dæsj med salt.
Nok mel til deigen slipper bollen.
Litt olivenolje,gjerne extra virgin

Fremgangsmåte

bland vann og gjær sammen,og rør forsiktig til gjæren løses fullstendig.
Ha så oppi saltet.
Tilsett så oljen, og tilslutt melet.
Når deigen er jobbet godt sammen, ta den ut av bollen og hell den på en melet overflate. Kna den nå i _minst_ en halv time,til deigen blir glatt og skinnende.(Ti minutter i kjøkkenmaskinen,om du har det)

Dette er essensiellt for å få en god pizzadeig, siden mel+vann fører til dannelse av gluten. Det er dette stoffet som gjør at deigen er i stand til å utvide seg,men samtidig holde på formen.
(omtrent akkurat som tyggegummi. Faktisk er det ingenting i veien for at du kan kna pizzadeigen i munnen,siden gluten, akkurat som tyggegummi, ikke er vannløselig) Ved å kna deigen, fører du til at alle gluteinmolekylene hekter seg sammen og lager lange kjeder som strekker seg igjennom hele deigen.

Test for å finne ut om du har knadd deigen nok:
Ta ut et lite stykke deig , og form det til en ball. Strekk deigen ut mellom fingrene dine,som om du skulle laget en mini-pizza med tomlene, helt til du ender opp med en slags tynn membran, ikke ulikt skinnet på en tromme. Om du klarer å se fingrene dine igjennom når du holder den opp mot lyset, uten at deigen revner, da er den ferdig.
Om den ryker før, ja da må det knas mer:)

Sendt inn av Bjørnar Wilhelmsen

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her