pizzabunn

Ingredienser
2-4 dl vann, lunkent (avhengig av hvor mye pizza du vil lage)
25-30-35 gram gjær. ( her tar jeg på gefühlen)
En dæsj med salt.
Nok mel til deigen slipper bollen.
Litt olivenolje,gjerne extra virgin

Fremgangsmåte

bland vann og gjær sammen,og rør forsiktig til gjæren løses fullstendig.
Ha så oppi saltet.
Tilsett så oljen, og tilslutt melet.
Når deigen er jobbet godt sammen, ta den ut av bollen og hell den på en melet overflate. Kna den nå i _minst_ en halv time,til deigen blir glatt og skinnende.(Ti minutter i kjøkkenmaskinen,om du har det)

Dette er essensiellt for å få en god pizzadeig, siden mel+vann fører til dannelse av gluten. Det er dette stoffet som gjør at deigen er i stand til å utvide seg,men samtidig holde på formen.
(omtrent akkurat som tyggegummi. Faktisk er det ingenting i veien for at du kan kna pizzadeigen i munnen,siden gluten, akkurat som tyggegummi, ikke er vannløselig) Ved å kna deigen, fører du til at alle gluteinmolekylene hekter seg sammen og lager lange kjeder som strekker seg igjennom hele deigen.

Test for å finne ut om du har knadd deigen nok:
Ta ut et lite stykke deig , og form det til en ball. Strekk deigen ut mellom fingrene dine,som om du skulle laget en mini-pizza med tomlene, helt til du ender opp med en slags tynn membran, ikke ulikt skinnet på en tromme. Om du klarer å se fingrene dine igjennom når du holder den opp mot lyset, uten at deigen revner, da er den ferdig.
Om den ryker før, ja da må det knas mer:)

Sendt inn av Bjørnar Wilhelmsen

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her