Potet-tortilla  Tortilla de patata som i Spania
Apéritif

Potet-tortilla Tortilla de patata som i Spania

Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i bitte små terninger eller riv dem med den groveste raspen på råkostjernet.
  2. Skrell løken og hakk den. Varm oljen i en stekepanne og stek poteter og løk gylne.
  3. Pisk eggene, smak til med salt og pepper og hell dem i pannen over potetene. Skru varmen litt opp. Flytt litt på massen i begynnelsen. Vend tortillaen når den er gyllen og fast under. Stek den på den samme måten på andre siden.
  4. Server den rykende varm. Den skal være sprø utenpå, men myk inni.

Spanjolene sier at en tortilla skal være "stor og rund som en tyrefektingsarena".

Tips:
Tortilla kan lages med forskjellig slags fyll: grønnsaker, skinke, ost. Dette legger du på toppen og steker den bare på en side. Ellers vil fyllet eller toppingen falle av.

Tips:
Retten kan også serveres som dessert. Da drysser man litt sukker på, heller rom over og flamberer (Tortilla al ron).

Se våre andre oppskrifter på potettortilla

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her