Potetkake med bacon,  brokkoli og mozzarella
Hege Edvardsen Sagstuen, kokeboken Heges historier om mat

Potetkake med bacon, brokkoli og mozzarella

Hver munnfull gir deg alle de gode smakene du liker. Lag stor porsjon, for den kan fint varmes opp dagen etter.

Fremgangsmåte

  1. Skjær skrelte poteter i tynne skiver. Stek dem møre i olivenolje og krydre med salt og pepper.
    Finhakk rødløk og hvitløk. Stek det lett og tilsett så skivede champignon og hakket soltørket tomat.
  2. Brun bacon i terninger. 
  3. Del brokkoli i små buketter. Kok dem i noen minutter med litt salt i vannet.
  4. Smør en stor og rund ildfast form.
  5. Legg poteter i bunnen. Deretter legger du løkblanding, bacon, brokkoli og mozzarella lagvis med poteter mellom.
  6. Crème fraîche smøres på to av lagene.
  7. Dryss over hakkede peanøtter, salt og pepper, og hell over litt olivenolje. 
  8. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter, eller til overflaten har blitt gyllenbrun.

Tips: Server gjerne med en rømmedressing og brød ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på potetkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Edvardsen Sagstuen, kokeboken Heges historier om mat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her