Potetkake med bacon,  brokkoli og mozzarella
Hege Edvardsen Sagstuen, kokeboken Heges historier om mat

Potetkake med bacon, brokkoli og mozzarella

Hver munnfull gir deg alle de gode smakene du liker. Lag stor porsjon, for den kan fint varmes opp dagen etter.

Fremgangsmåte

  1. Skjær skrelte poteter i tynne skiver. Stek dem møre i olivenolje og krydre med salt og pepper.
    Finhakk rødløk og hvitløk. Stek det lett og tilsett så skivede champignon og hakket soltørket tomat.
  2. Brun bacon i terninger. 
  3. Del brokkoli i små buketter. Kok dem i noen minutter med litt salt i vannet.
  4. Smør en stor og rund ildfast form.
  5. Legg poteter i bunnen. Deretter legger du løkblanding, bacon, brokkoli og mozzarella lagvis med poteter mellom.
  6. Crème fraîche smøres på to av lagene.
  7. Dryss over hakkede peanøtter, salt og pepper, og hell over litt olivenolje. 
  8. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter, eller til overflaten har blitt gyllenbrun.

Tips: Server gjerne med en rømmedressing og brød ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på potetkake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Edvardsen Sagstuen, kokeboken Heges historier om mat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her