Rå og syltet asparges med aspargessuppe
Mikael Svensson, Kontrast

Rå og syltet asparges med aspargessuppe

Fremgangsmåte

Begynn med syltelake:
Kok opp alt sammen unntatt rognebærsbladene. Hell den varme laken over bladene, og la den bli helt kald, gjerne trekke på kjøl over natten. Sil av laken når den er kald. 

Tips:
Rognebærsbladknopper plukkes ferskt fra naturen, men kan sløyfes eller erstattes med annen smak etter ønske, for eksempel estragon eller helt naturell. Rognebærsbladknopper smaker som bittermandel og kan også erstattes med reven bittermandel eller essens.

Asparges:
Skrell aspargesen og skjær av ca 5 cm nederst på stilken. Strimle ned den avskårne endebiten og legg sammen med skallet i en kjele, tilsett smøret. Sautere på middels varme uten at det tar farge, ca. 5-6 minutter. Hell på vannet og la koke sakte i ca. 45 minutter. 

Ha i rømmen, kok opp en gang og slå så av varmen og la den trekke i ca. 30 minutter. Press så all væske gjennom en fin sil. Miks sammen med litt Xantana. Eller miks sammen og kok opp å jevn av med litt maisenna. 

Tips:
Xantana kan bestilles online eller via importøren Gastronaut.

Husk det skal fortsatt være en tynn suppe. Smak til med salt og skum opp suppen med en stavmikser før servering. 

Aspargesen skives i ca 3-4 mm tykke skiver, halvparten legges i den kalde syltelaken. La trekke i minst 60 minutter. 

Bruk en dyp tallerken. Legg halvparten rå naturell asparges og halvparten syltet. Arranger i en ring eller legg det blandet. Øs over den varme ny-miksede suppen og server. 

Les mer om Mikael Svensson, Kontrast og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Her finner du mange vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikael Svensson, Kontrast

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her