Rabarbrasyltetøy med grapefrukt
Foto: Synøve Dreyer

Rabarbrasyltetøy med grapefrukt

Hvis du har rabarbra i hagen eller venner har, kan du lage deilig rabarbrasyltetøy med grapefrukt. Følg den veldig enkle oppskriften vi gir deg her.

Fremgangsmåte

Rens og finsnitt rabarbraen og legg den lagvis med sukkeret i en kjele. Del grapefruktene i to, press ut saften og bland den med rabarbraen.

Vask grapefruktskallet godt. Vreng skallene og skjær bort mest mulig av den hvite hinnen. Klipp skallet i tynne strimler som grovhakkes. Bland det hakkede skallet i rabarbraen.

Kok syltetøy under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.

Skum av og fyll syltetøyet på varme rene glass som skrues til med det samme.

Tips: Du kan fint lage syltetøyet uten grapefrukt. Eller erstatte med appelsiner for mer sødme.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

4
4/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen