
Hvis du har rabarbra i hagen eller venner har, kan du lage deilig rabarbrasyltetøy med grapefrukt. Følg den veldig enkle oppskriften vi gir deg her.
Rens og finsnitt rabarbraen og legg den lagvis med sukkeret i en kjele. Del grapefruktene i to, press ut saften og bland den med rabarbraen.
Vask grapefruktskallet godt. Vreng skallene og skjær bort mest mulig av den hvite hinnen. Klipp skallet i tynne strimler som grovhakkes. Bland det hakkede skallet i rabarbraen.
Kok syltetøy under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.
Skum av og fyll syltetøyet på varme rene glass som skrues til med det samme.
Tips: Du kan fint lage syltetøyet uten grapefrukt. Eller erstatte med appelsiner for mer sødme.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Her finner du mange deilige salater
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker