Ragnvalds breiflabb

Fremgangsmåte

Dagen før:
Del fileten opp i passe serveringsstykker.
Legg fileten i marinade (jeg bruker India-Nor's grønne hvitløksmarinade).
 
På dagen:
Ta opp filetene av marinaden og tørk av det meste av marinaden.
Dypp filetene først i ett lett sammenpisket egg og så i strøkavring.
Ha litt godt smør i en stekepanne og stek fisken på middels varme til den er gylden. Ta filetene ut av pannen og legg til side. Kok ut stekepannen med resten av marinaden samt fløten.
Smør en ildfast form med litt smør. Del grønnsakene i skiver og legg disse i den smurte formen. Hell fløtesausen over grønnsakene og legg fisken over.
Pisk lett sammen de resterende eggene, hell over formen og ha over godt med revet ost.
Stekes på 180 grader til osten har fått en fin farge og fisken er gjennomstekt (ca 15 min). 
Serveres med kokte nypoteter eller fløtegratinerte poteter.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her