Ragu med andelever på polenta

Ragu med andelever på polenta

Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.

Fremgangsmåte

Ragu:
Rens andelever for finner og del i biter.

Vask og del tomater i terninger. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Varm olivenolje i en panne. Fres løk og hvitløk. Tilsett tomater og fres i 4-5 minutter. Tilsett bladpersille, rødvin og soyasaus og fres videre til væsken er nesten helt kokt inn. Ha i andelever og fres i 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Tips:
For ekstra smak, tilsett 2 dl fersk eller 1 dl tørket sopp (bløtet i vann) som has i for rødvin og soyasaus. 

Polenta:
Kok opp lettsaltet vann. Hell polenta i en tynn stråle mens du pisker. La koke til den tykner (sjekk koketid på pakken). Spe evt med mer vann. Rør inn smør og parmesan.

Fordel  på en stekeplate med bakepapir og form en rund eller firkantet  "kake" - eller i fire porsjoner. Stek i olivenolje i panne eller på grill eller i ovn. 

Når polentaen er passe sprøstekt på toppen, helles raguen over. Server umiddelbart. 

Riv evt litt mer parmesan på toppen og dryss over litt hakket persille.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen