Reinsdyrbiff med smak av norsk fjellheim og skog
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Reinsdyrbiff med smak av norsk fjellheim og skog

Det er tvil om reinsdyr er noe av det beste fra norsk natur. Reinsdyrbiff sammen med ristet skogssopp, pastinakkpuré og fjellmandelpotet må det bli et vellykket måltid.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 160 grader.

Fjern sener og hinner fra kjøttstykket. Gni inn timian og pepper.

Brun stykket på alle sider i olje i noen minutter og overfør til en ildfast form. Stek i 16-20 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttstykket.

Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile minst 15 minutter før du skjærer det opp i pene skiver.

Du kan selvsagt også steke porsjonsbiffer i pannen. Gi dem gjerne noen minutters ettersteking i ovnen (ved 190 grader) samt den obligatoriske hvilen (5 minutter) før de serveres.

Ristet skogsopp:
Smelt smør og rist soppen raskt. Dryss over salt og pepper.
 
Pastinakkpuré:
Fres sjalottløk i olje. Tilsett pastinakk og vann halvveis opp. Legg på lokk og la småkoke til røttene er møre. Tilsett smør og kjør med stavmikser til en slett puré. Smak til med oregano, salt og pepper.
 
Fjellmandelpotet:
Potetene kokes nesten møre. Smelt smør og olje i en panne og stek potetene i blandingen noen minutter. Dryss over grovt havsalt og litt finkuttet persille og gressløk.
 
Rødvin- og blåbærsaus:
Smelt sukker. Tilsett eddik og knust einerbær og kok inn. Tilsett blåbær, rødvin og kraft og la koke uten lokk til halvparten gjenstår. Tilsett kaldt smør og pisk det inn, pass på at sausen ikke koker etter at smøret er i. Smak til med salt og pepper.
 
Viltkraft:
Hvis du er så heldig å ha tilgang på viltslakt eller får kjøpt bein hos slakteren, bør du bruke anledningen til å lage viltkraft for resten av vinteren. Selvsagt kan samme oppskriften brukes med oksebein og avskjær for å lage en viltkraft light.
 

Fres bein og kjøttavskjær i smør. Overfør til en stor gryte eller kjele. Ha på vannet. Kok opp og skum av. Tilsett grønnsakene, tomatpuréen og urtene. La stå og trekke ved svak varme i minst tre timer. Sil den godt og frys ned i passe porsjoner.

 Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her