Ribbe-tilbehør (Eyvind Hellstrøm)

Ingredienser

Potet
250 g temp. smør
40 Aspargerspoteter
 - eller 10-15 vanlige
Salt og pepper
1 ss smør

Grønnkål
Klaret smør
1 grønnkål, eller savoy
4 sjalottløk
4 skiver bacon/sideflesk
2 stk eple

Stekt løk
150 g klaret smør
12 borretano-løk, stjerneløk, el. sjalott

Stekt eple
150 g klaret smør
2 kjernefrie epler

Rødkål
Olje i en kjele
1 strimlet rødkål
3 finhakket sjalottløk
1 ss honning
10 tørre fiken
2 ss sherry-eddik
4 ss solbær
1 dl solbærsaft
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Poteten
Klar smøret:  Smelt det, skum av toppen, hell over i en kjele inntil det lyse stoffet er framme.

Steik poteten på middels varmt smørolje. Kjenn etter med gaffel om de er ferdige. Sil av og tørk dem på kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte inn. Smak til salt og pepper.

Grønnkålen
Strimle kål og bacon. Finhakk løk. Steik kålen 5-7 min på mye smørolje under omrøring. Hakk eple i små terninger, og ha alt i panna. Steik det 5-10 min til kålen føles ferdig. Smak til salt og pepper.

Borretano-løken
Steik løk 15 min på smørolje. Sil av, og krydre med salt og pepper.

Eplene
Fjern eple-båter gylne på smørolje (8-10 min.)

Rødkålen
Steik alt under omrøring i 20-25 min. Smak til salt og pepper.

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Mange andre ribbeoppskrifter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her