Ribbe-tilbehør (Eyvind Hellstrøm)

Ingredienser

Potet
250 g temp. smør
40 Aspargerspoteter
 - eller 10-15 vanlige
Salt og pepper
1 ss smør

Grønnkål
Klaret smør
1 grønnkål, eller savoy
4 sjalottløk
4 skiver bacon/sideflesk
2 stk eple

Stekt løk
150 g klaret smør
12 borretano-løk, stjerneløk, el. sjalott

Stekt eple
150 g klaret smør
2 kjernefrie epler

Rødkål
Olje i en kjele
1 strimlet rødkål
3 finhakket sjalottløk
1 ss honning
10 tørre fiken
2 ss sherry-eddik
4 ss solbær
1 dl solbærsaft
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Poteten
Klar smøret:  Smelt det, skum av toppen, hell over i en kjele inntil det lyse stoffet er framme.

Steik poteten på middels varmt smørolje. Kjenn etter med gaffel om de er ferdige. Sil av og tørk dem på kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte inn. Smak til salt og pepper.

Grønnkålen
Strimle kål og bacon. Finhakk løk. Steik kålen 5-7 min på mye smørolje under omrøring. Hakk eple i små terninger, og ha alt i panna. Steik det 5-10 min til kålen føles ferdig. Smak til salt og pepper.

Borretano-løken
Steik løk 15 min på smørolje. Sil av, og krydre med salt og pepper.

Eplene
Fjern eple-båter gylne på smørolje (8-10 min.)

Rødkålen
Steik alt under omrøring i 20-25 min. Smak til salt og pepper.

Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm

Mange andre ribbeoppskrifter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her