Rieslingkake med druer
Foto: Alf Børjesson

Rieslingkake med druer

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form à 22 cm og stek denne i ovnen i ca 20 minutter ved 190 grader.

Avkjøl bunnen.

  1. Vinkrem:
  2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
  3. Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.
  4. Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.
  5. Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl riesling ved svak varme.
  6. Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.
  7. Når vinkremen begynner å stivne, pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.
  8. Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.
  9. Fordel kremen på kaken og jevn den ut.
  10. Vask og ta bort steinene i druene. Tørk dem skikkelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.
  11. Sett kaken kaldt i 2-3 timer.
  12. Vingele:
  13. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
  14. Kok opp rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.
  15. Når geleen er kald, kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.
  16. Sett kaken kaldt i 30 minutter til. 
TIPS:
Ved å erstatte vinen med god eplesaft beholder du den syrlige smaken, men gjør samtidig kaken helt alkoholfri.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her