Risgrøt med festlig topping
Apéritif

Risgrøt med festlig topping

Gjør risgrøten festklar med denne iøyenfallende og smaksrike toppingen.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 100°C

Ha vann, risgryn, splittet vaniljestang og salt i en tykkbunnet kjele. Kok til vannet nesten har fordampet ca. 10 minutter.

Spe med melk, og kok opp under konstant omrøring. Sett så lokk på gryten og plasser i ovnen i èn time. Rør rundt etter halve tiden. 

Bland sukker, mandler, rosiner, kandisert appelsinskal, granateple- og gresskarkjerner i en liten bolle. Strø over grøten ved servering. 

Tips:
Du får kjøpt granateplekjerner i de fleste dagligvare, om ikke kan du kjøpe et granateple.

Slik åpner du granateple: Før kniven forsiktig langs skallet helt øverst på granateple og vri om så du får av toppen, uten å dele noen granateplekjerner. Du har nå oversikt over de indre skillevegene i granat eple. Før kniven i skallet langs dette. Det er ca 5-6 stykker. Bryt forsiktig granateple åpent. Hold hver del av granateple med frøene pekende mot hånden og skallet ut, over en bolle. Dunk skallet med baksiden av en kniv, så kjernene detter ut i bollen. Repeter med de restrerende bitene. 

Du finner flere oppskrifter på julegrøt her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når nasjonaldagen havner på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Dagens rett
Ovnsbakte pølser og grønnsaker

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager

Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger
Dagens rett
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og dressing

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger

Det er ikke alle fiskeslag som egner seg til tartar, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her