Rød marsipankake
Dansukker.no

Rød marsipankake

Det er ingen kunst å lage en deilig marsipankake. Under den røde marsipanen som får kaken til å se ut som en bowlingkule, skjuler det seg myk vaniljekrem og saftig kakebunn.

Fremgangsmåte

Smør og strø en rund form, ca. 26 cm i diameter.

Bunn:
Visp egg og sukker lett og luftig. Bland de øvrige ingrediensene og vend ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den. Del kaken i tre bunner.

Vaniljekrem og fyll:
Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland sammen ingrediensene til vaniljekremen i en kasserolle og la småkoke under omrøring til kremen tykner. Ta gelatinarkene opp av vannet og rør dem ned i den varme kremen. Sett det til siden for å avkjøles. Visp fløten stiv og vend den ned i vaniljekremen når denne er avkjølt.

Montering:
Fordel en tredjedel av kremen på den ene bunnen, mer midt på enn på kantene. Legg den andre bunnen oppå, og fordel vaniljekrem på denne også. Legg på den siste bunnen, og fordel resten av vaniljekrem på denne og på sidene av kaken. Se til at mesteparten av kremen legges midt på kaken slik at den blir rund på midten.

Pynt:
Arbeid inn melisen i marsipanen. Farg den rød. Kjevle marsipanen ut tynt mellom to ark bakepapir. Dekk kaken med marsipanen. Trykk til på sidene og skjær bort overflødig marsipan. 

Tips:
Lag kuler av marsipanrestene og dypp dem i smeltet kokesjokolade. Avkjøl på bakepapir. Bruk dem til pynt rundt kaken sammen med annet godteri.

Se våre andre oppskrifter på marsipankake

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her