Rødvinsbraisert lammeskank med ratatouille, kirsebærsaus og hvitløksmash
Foto: Istock

Rødvinsbraisert lammeskank med ratatouille, kirsebærsaus og hvitløksmash

Fremgangsmåte

Rødvinsbraisert lammeskank:
Braiseres i ovn ved 165 grader i ca. 1,5 timer.

Ratatouille:
Kutt alle grønnsakene i like store terninger. Fres sjalottløken i litt olje. Ha i tomatpuré og svi av før de andre grønnsakene has i. Hell over demi-glace og smak til med maldonsalt og nykvernet sort pepper.

Kirsebærsaus:
Grovkutt sjalottløken og fres i litt olje. Hell på saft og rødvin og la redusere nesten helt til marmeladekonsistens. Tilsett så kalvekraften og reduser til ønsket konsistens. Ha i smøret for å jevne og for å gjøre sausen blank. Kaldt smør gir sausen mer glans enn temperert smør. Smak til med sitronsaft, maldonsalt og nykvernet, sort pepper.

Hvitløksmash (mandelpotet- og hvitløkstappe):
Skrell potetene og hvitløken, kok sammen til møre. Mos dem så sammen med smør og fløte. Smak til med maldonsalt og nykvernet, sort pepper.

Sendt inn av Harald Berger

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her