Rømmegrøt med spekeskinke
Foto: Mari Svenningsen

Rømmegrøt med spekeskinke

Spekemat og rømmegrøt er utrolig godt. Grøt kan du lage enkelt fra grunnen eller kjøpe den ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

Fremgangsmåte

Kok rømmen under lokk i 2 minutter.
 
Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så kommer smøret fram. Skum av smøret og rør i resten av melet.
 
Spe med melken og rør til grøten er jevn og helt uten klumper. Kok grøten i 3 minutter. Smak til med salt.
 
Bruk smøret fra rømmen på grøten ved servering.
 
Serveres med sukker og kanel, og gjerne en god spekeskinke på flatbrød ved siden av (grøtpinne).
 

Flere deilige oppskrifter til koldtbordet finner du her

Tips: Server gjerne et godt utvalg av spekemat ved siden av med fenalår, spekeskinke, pølser og annet.
 
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen