Rullekake med sitronfromasj
Nicolai

Rullekake med sitronfromasj

Denne kaken er veldig rask å lage. Og ikke minst frisk og sommerlig i smaken.

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett forsiktig mel og bakepulver (ikke piske inn).
  2. Bruk langpanne med smurt bakepapir og hell røren jevnt utover. Stekes ved 250 grader i 4-5 minutter midt i ovnen. Ta ut kaken med bakepapiret og legg det på et fuktig glasshåndkle.
  3. Ha på litt jordbær- eller bringebærsyltetøy på den ferdigstekte rullekaken og rull den tett sammen. (Bruk bakepapiret og håndkleet til å rulle) La rullekaken stå og "feste" seg litt.
  4. Når kaken er helt ferdig, skjær stykker av 1 cm tykkelse. Legg kakestykkene tett i tett langs kanten i bunnen av en kakeform, samt noen i midten.
  5. Mellomspill
    Lag geleen etter oppskriften på pakken. Den ferdige geleen deles likt i 2 boller. Bolle 1 skal settes til avkjøling i kjøleskap og bolle 2 skal stå i romtemperatur (slik at denne ikke stivner).
  6. Fromasj:
    Alt piskes til stiv krem. Geleen i bolle 1 skal være halvstiv, nesten fast, og blandes lett inn i kremen. Ikke piske.
  7. Blandingen skal nå helles opp i kakeformen over rullekakene. Sett alt i kjøleskapet en times tid til fromasjen har stivnet.
Tips:
Har du sitroncurd, kan du smøre et lag over kakebunnen før du fordeler over sitronfromasjen. Det gir ekstra intens og god sitronsmak.
 
 
Avslutning:
Finn frem serveringsfatet og snu den stive kaken opp/ned på fatet. Løsne forsiktig av kanten av formen og fjern bunnen. Klem så igjen kanten av formen og hell i geleen fra bolle 2. Alt settes så i kjøleskapet, og når all geleen er stiv er kaka ferdig.

Her er det over 400 andre kakeoppskrifter du kan velge blant

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Nicolai

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her