Rundstykker med Hvitløk & urter kremost

Ingredienser
450 g mel
2,5 dl lunket melk
2 ts. sukker
75 g smør
1 ts. salt
50 g fersk gjær
1 egg
kremost

Fremgangsmåte

Varm opp melken i mikron slik at det blir lunket..



Tilsett romstemp. smør i melken, dette smelter etter cirka 1 minutt..



Så tilsettes fersk gjær i melkeblandingen.



Visp lett inn et romstemp. egg…



Hell 1/3 del av melet, salt, sukker og egg i en bolle.. .



Tilsett melkeblandingen…



Elt deigen på lav hastighet i begynnelsen..



Tilsett litt etter litt resten av melet…



Elt deigen videre i cirka 5 minutter slik at alt blir godt blandet…..



Deigen er ferdig når den er fast og fin, og når deigen slipper kantene i bollen.

Om du syns deigen er for løs, er det bare å tilsette noen ss. til med mel..



La deigen hvile i cirka 10 minutter i selve bollen.



Etter 10 minutter er den blitt litt hevet.



Legg deigen på et bakebord….



Smør en form godt med smør eller legg dem på en bakplate.

Del deigen i 9 like store biter, eller i mindre biter om du vil ha flere……



Ta en deigklump, gjør den litt flat, men ikke jobb for mye med den.., dette fordi luftigheten skal beholdes.



Legg en ts. med kremost i midten.



Så bretter du alle sidene mot midten.



Slik at det ser ut sånn som du ser på bildet.



Snu den, og legg den i den smurte formen.



Gjør slik med resten av deigen



Pensle dem med smeltet smør.



Legg en plastfolie over dem og la dem hvile i 30 minutter.



Når det er 10 minutter igen settes ovnen på 175C.

Når deigen er hevet ferdig, er det bare å steke dem..



Dryss over litt grovt sitron salt, men dette kan utelates.

Sett det hele i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter, eller til de blir gyldne brune på toppen.



Etter at de ferdig stekt pensler jeg dem med litt olivenolje.

Sendt inn av Therese Aalborg

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her