Rundstykker med Hvitløk & urter kremost

Ingredienser
450 g mel
2,5 dl lunket melk
2 ts. sukker
75 g smør
1 ts. salt
50 g fersk gjær
1 egg
kremost

Fremgangsmåte

Varm opp melken i mikron slik at det blir lunket..



Tilsett romstemp. smør i melken, dette smelter etter cirka 1 minutt..



Så tilsettes fersk gjær i melkeblandingen.



Visp lett inn et romstemp. egg…



Hell 1/3 del av melet, salt, sukker og egg i en bolle.. .



Tilsett melkeblandingen…



Elt deigen på lav hastighet i begynnelsen..



Tilsett litt etter litt resten av melet…



Elt deigen videre i cirka 5 minutter slik at alt blir godt blandet…..



Deigen er ferdig når den er fast og fin, og når deigen slipper kantene i bollen.

Om du syns deigen er for løs, er det bare å tilsette noen ss. til med mel..



La deigen hvile i cirka 10 minutter i selve bollen.



Etter 10 minutter er den blitt litt hevet.



Legg deigen på et bakebord….



Smør en form godt med smør eller legg dem på en bakplate.

Del deigen i 9 like store biter, eller i mindre biter om du vil ha flere……



Ta en deigklump, gjør den litt flat, men ikke jobb for mye med den.., dette fordi luftigheten skal beholdes.



Legg en ts. med kremost i midten.



Så bretter du alle sidene mot midten.



Slik at det ser ut sånn som du ser på bildet.



Snu den, og legg den i den smurte formen.



Gjør slik med resten av deigen



Pensle dem med smeltet smør.



Legg en plastfolie over dem og la dem hvile i 30 minutter.



Når det er 10 minutter igen settes ovnen på 175C.

Når deigen er hevet ferdig, er det bare å steke dem..



Dryss over litt grovt sitron salt, men dette kan utelates.

Sett det hele i en forvarmet ovn i cirka 20 minutter, eller til de blir gyldne brune på toppen.



Etter at de ferdig stekt pensler jeg dem med litt olivenolje.

Sendt inn av Therese Aalborg

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her