Rype med russiske erter

Fremgangsmåte

Varm jerngryten med olivenolje og tilsett hvitløk. Brun rypene så de får en fin farge. Kutt sjalottløken i grove terninger og la det brunes sammen med rypene. Tilsett matfløten, la det stå og småkoke med lokk i ca 1 time.

Mens rypene koker renses alle grønnsakene som kuttes opp i ønsket størrelse. Stek soppen i olivenolje og smak den til med salt og pepper. Grønnsakene forvelles i godt saltet vann og avkjøles i kaldt vann når de er kokt.

Sukkeret brunes i en kasserolle og kokes ut med eddik og litt vann. Når rypene er ferdig tas de ut av gryta og sausen siles over i kasserollen med eddik og sukker. Noen terninger med usaltet smør røres inn og du smaker til med salt og nykvernet hvit pepper. Legg rypene tilbake i sausen, og mens de varmer seg, varmes grønnsakene og soppen i en annen kasserolle. Kok russiske erter etter anvisning på pakken.
 
Måltidet serveres på et fat med russiske ertene og kokte mandelpoteter.

Sendt inn av Jørn Paus

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her