Saba sando - Makrellsandwich på japansk vis
Foto: Tom Haga

Saba sando - Makrellsandwich på japansk vis

Prøv denne supersunne hurtigmaten som er japaneres favoritt.

Fremgangsmåte

Mariner makrellfiletene i BBQ-sausen i rundt 15 minutter.

Rasp gulrøttene på et rivjern. Vask og tørk salatbladene.

Du kan bruke den brødtypen du liker, det trenger ikke være focaccia. Bruk gjerne surdeigsbrød eller baguette. Del brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwicher av brødskiver.

Grill eller stek den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steking, ved behov.

Gi gjerne brødet en lett omgang på grillen/ i stekepannen også.

Legg fisk og grønnsaker inn i sandwichen.

Tips:
Habaneropulveret kan reduseres eller utelates om du ikke er glad i sterk saus.

Du kan også prøve denne sandoen 

Se alt det andre du kan lage med makrell 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

4
4/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen