Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Saftig cheeseburger
Apèritif

Saftig cheeseburger

Med dette kokketrikset lager du de saftigste burgerne noen sinne! Med smeltet cheddar er de selvfølgelig best.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C

Legg baconet på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen til det er gyllent og sprøtt, ca 8 minutter.

Rør sammen alle ingrediensene til burgersausen og sett kaldt. 

Riv smør i biter med den største siden av et rivjern. Ha kjølekapskald kjøttdeig i en bolle og tilsett det revne smøret, hvitløkspulver og pepper. Bland forsiktig, men godt sammen. La stå i kjøleskapet i 5 minutter. Ha gjerne litt olje på fingrene og form burgerne til 6 like store burgere som er ca 1,5 cm høye og veier 150g. 

Varm opp en stor stekepanne i støpejern over høy varme. Strø salt på den ene siden av burgeren rett før du har den i pannen og stek den i ca 2 minutter. Gjenta prosessen på den andre siden. Når burgeren er godt brunet på begge sider, og skru varmen ned til middels-høy. Ha osteskivene på burgerne. Ha et lokk som passer stekepannen klar og hell 1ss med vann i stekepannen og ha lokket på. La osten dampe i ca 30 sekunder til den er smeltet. La burgerne hvile i 5 minutter, mens du varmer burger brødene i ovnen. 

Smør burgersaus på topp og bunn av burgerbrødene. Legg i salat og tomat, løk og burger og topp med sylteagurk. Server gjerne med hjemmelaget pommes frittes. 

 

Her finner du flere fristende burgere

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her