Saftig cheeseburger
Apèritif

Saftig cheeseburger

Med dette kokketrikset lager du de saftigste burgerne noen sinne! Med smeltet cheddar er de selvfølgelig best.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C

Legg baconet på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen til det er gyllent og sprøtt, ca 8 minutter.

Rør sammen alle ingrediensene til burgersausen og sett kaldt. 

Riv smør i biter med den største siden av et rivjern. Ha kjølekapskald kjøttdeig i en bolle og tilsett det revne smøret, hvitløkspulver og pepper. Bland forsiktig, men godt sammen. La stå i kjøleskapet i 5 minutter. Ha gjerne litt olje på fingrene og form burgerne til 6 like store burgere som er ca 1,5 cm høye og veier 150g. 

Varm opp en stor stekepanne i støpejern over høy varme. Strø salt på den ene siden av burgeren rett før du har den i pannen og stek den i ca 2 minutter. Gjenta prosessen på den andre siden. Når burgeren er godt brunet på begge sider, og skru varmen ned til middels-høy. Ha osteskivene på burgerne. Ha et lokk som passer stekepannen klar og hell 1ss med vann i stekepannen og ha lokket på. La osten dampe i ca 30 sekunder til den er smeltet. La burgerne hvile i 5 minutter, mens du varmer burger brødene i ovnen. 

Smør burgersaus på topp og bunn av burgerbrødene. Legg i salat og tomat, løk og burger og topp med sylteagurk. Server gjerne med hjemmelaget pommes frittes. 

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her