Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer

Saftig rull av Hå-kylling farsert med kastanjer

Fremgangsmåte

Kyllingrull:
Lag farse av 1 kyllingbryst, egg og fløte. Smak til med salt og pepper og vend i finhakket persille og grovhakkede kastanjekjerner.

Skjær de andre kyllingbrystene slik at fileten blir flat. Smør så på et lag av farsen og rull sammen slik at d blir en rull. Bind rullen først opp med hyssing slik at den beholder formen, pakk den så i plastfolie og damp den i ca 20 min ved 60 grader.

La rullen hvile 30 min før du tar den ut av folien og bruner den. Skjæres så i passe tykke skiver.

Terrin:
Trekk kyllinglårene møre i oljen med hvitløk og rosmarin, la avkjøle i oljen for å trekke ut mest mulig smak. Plukk så av alt kjøttet.

Kutt aprikosene i små terninger, trekk dem møre i kraften. Vend i kyllingkjøttet og smak til med s/p. Ha alt i en liten terrin form og avkjøl. Kuttes i ønsket form. Serveres lun.

Haricots verts salat i gelé:
Rens og blansjer haricots verts'ene, kutt dem i skiver og bland med gressløken.

Lun opp tomatsaften med vaniljestangen, løs opp gelatinplatene i væsken. Hell over haricots vertsene. Og smak ev. til med litt s/p og ev sukker. Ha i små pyramideformer i silikon og sett på kjøl.

Jordskokkpuré:
Skrell jordskokkene og kutt i biter. Kok møre i fløtemelken, kjør pureen glatt i en hurtigmikser sammen med smøret. Smak til med salt og litt sitronsaft.

Anisflan:
Ingrediensene blandes godt, smøres utover en silikonmatte i ønsket form. Strø på anisfrø og stek til de er gyllen på 150 grader.

Fenikkel- og hvitløksskum:
Grovhakk fennikel og løk, fres i smør sammen med frøene, ha på vin og reduser til halve, ha på fløte og reduser til halve. Kjør i mikser og sil. Smak til med salt og pepper, monter med smør. Skummes opp før servering.

Sendt inn av Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

1
1/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen