Saltede eggeplommer
Foto: zkruger

Saltede eggeplommer

Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

  1. Skill eggeplommene fra eggehviten.
  2. Hell halvparten av saltet i en form.
  3. Lag små groper i saltet med mellomrom slik at plommene ikke vil berøre hverandre
  4. Legg eggeplommene veldig forsiktig oppi gropene i saltet.
  5. De må ikke sprekke, da kan de ikke brukes til dette formålet.
  6. Bruk resten av saltet til å dekke over eggeplommene.
  7. Dekk formen med plastfolie el.l. som slutter tett til.
  8. La stå i kjøleskapet i fire dager. Sjekk om eggeplommene er faste, hvis de fortsatt er myke, kan de stå litt til.
  9. Bruk:
    Ta eggeplommene ut av saltet og børst ev saltrester forsiktig av.
  10. Skyll forsiktig med kaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å tørke.
  11. Eggeplommene kan serveres hele eller skjæres i skiver.
  12. Om du ønsker å rive dem, trenger de mer tørking.
  13. Legg dem på et stekebrett og sett i ovnen ved 70 grader.
  14. Etter et par timer er de tørre nok til å kunne rives.

Tips: Saltet kan gjenbrukes om du spres det utover et stekebrett og lar det tørke helt i ovnen. 

Tips: Du kan også tilsette sukker slik som vi gjør når vi graver laks (men ikke 50/50, heller 30/70). Da blir smaken en annen og rundere. I saltet han du selvsagt tilsette fargestoffer og smak i form av ulike typer krydder. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dgens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her