Saltede eggeplommer
Foto: zkruger

Saltede eggeplommer

Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

  1. Skill eggeplommene fra eggehviten.
  2. Hell halvparten av saltet i en form.
  3. Lag små groper i saltet med mellomrom slik at plommene ikke vil berøre hverandre
  4. Legg eggeplommene veldig forsiktig oppi gropene i saltet.
  5. De må ikke sprekke, da kan de ikke brukes til dette formålet.
  6. Bruk resten av saltet til å dekke over eggeplommene.
  7. Dekk formen med plastfolie el.l. som slutter tett til.
  8. La stå i kjøleskapet i fire dager. Sjekk om eggeplommene er faste, hvis de fortsatt er myke, kan de stå litt til.
  9. Bruk:
    Ta eggeplommene ut av saltet og børst ev saltrester forsiktig av.
  10. Skyll forsiktig med kaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å tørke.
  11. Eggeplommene kan serveres hele eller skjæres i skiver.
  12. Om du ønsker å rive dem, trenger de mer tørking.
  13. Legg dem på et stekebrett og sett i ovnen ved 70 grader.
  14. Etter et par timer er de tørre nok til å kunne rives.

Tips: Saltet kan gjenbrukes om du spres det utover et stekebrett og lar det tørke helt i ovnen. 

Tips: Du kan også tilsette sukker slik som vi gjør når vi graver laks (men ikke 50/50, heller 30/70). Da blir smaken en annen og rundere. I saltet han du selvsagt tilsette fargestoffer og smak i form av ulike typer krydder. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dgens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her