Saltede eggeplommer
Foto: zkruger

Saltede eggeplommer

Å salte eggeplommer er en kinesisk tradisjon som kan brukes i mange også europeiske retter, de tåler fint en måned i en tett boks i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

  1. Skill eggeplommene fra eggehviten.
  2. Hell halvparten av saltet i en form.
  3. Lag små groper i saltet med mellomrom slik at plommene ikke vil berøre hverandre
  4. Legg eggeplommene veldig forsiktig oppi gropene i saltet.
  5. De må ikke sprekke, da kan de ikke brukes til dette formålet.
  6. Bruk resten av saltet til å dekke over eggeplommene.
  7. Dekk formen med plastfolie el.l. som slutter tett til.
  8. La stå i kjøleskapet i fire dager. Sjekk om eggeplommene er faste, hvis de fortsatt er myke, kan de stå litt til.
  9. Bruk:
    Ta eggeplommene ut av saltet og børst ev saltrester forsiktig av.
  10. Skyll forsiktig med kaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å tørke.
  11. Eggeplommene kan serveres hele eller skjæres i skiver.
  12. Om du ønsker å rive dem, trenger de mer tørking.
  13. Legg dem på et stekebrett og sett i ovnen ved 70 grader.
  14. Etter et par timer er de tørre nok til å kunne rives.

Tips: Saltet kan gjenbrukes om du spres det utover et stekebrett og lar det tørke helt i ovnen. 

Tips: Du kan også tilsette sukker slik som vi gjør når vi graver laks (men ikke 50/50, heller 30/70). Da blir smaken en annen og rundere. I saltet han du selvsagt tilsette fargestoffer og smak i form av ulike typer krydder. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dgens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her