Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne portugisiske retten har navn etter 1800-tallsdikteren Bulhão Pato fra Lisboa. Han var en velkjent gourmet og denne retten er i dag en populær forrett i hovedstadens mange tascas og restaurantes tìpicos.

Varm olivenoljen i en stor traktørpanne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflakene og brødraspet og stek det i ca 5 minutter, til det er mykt og blekgyllent.

Ha i skjell, vin og vann, legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg etter 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på skjellene. Kast skjell som ikke åpner seg.

Fordel skjellene og kraften i varme suppetallerkener. Dryss persille og koriander over, og server med en gang.

Server med varmt brød med sprø skorpe, som du bruker til å suge opp den deilige kraften.

Hvis du bruker skjell med sand i, skal du legge dem i en stor balje med så mye saltvann at det står over skjellene, og la de stå i 2 timer. Rør rundt av og til, så skiller de ut sanden. La skjellene renne av og kast skjell som er åpne eller ødelagte, før du koker dem.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her