Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette
Foto: Nortura

Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette

Denne retten med norsk spekeskinke med masse deilig tilbehør passer også utmerket på et koldtbord.

Fremgangsmåte

  1. Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
  2. Valnøttvinaigrette:
  3. Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
  4. Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
  5. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
  6. Chèvrekrem:
  7. Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
  8. Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
  9. Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene
  10. Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.

Gode retter med spekemat finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Santa Kristina

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her