Scampi i spicy kyllingbuljong

Ingredienser
1 rød chili, renset for frø

2 sitrongress

1 bit frisk ingefær

2 hvitløksfedd

1 sjalottløk

1 l kyllingbuljong

16 scampi, renset

ca. 300 g hvit fisk i terninger, for eksempel breiflabb eller steinbitt

2 lime

1 ss brunt sukker

1 ss fish sauce eller litt salt

ca. 300 blandede grønnsaker i små biter som for eksempel shitakesopp, brokkoli, sukkererter

Fremgangsmåte

Grovhakk chili, sitrongress, ingefær og hvitløk. Kjør det til en grov masse i en hurtigmikser eller knus det i en morter. Bland kryddermassen med kyllingbuljongen og kok opp det hele. Tilsett saften fra 1 lime, sukker og fish sauce. La buljongen småputre noen minutter til, juster smakene om du synes den trenger mere salt, surt eller søtt. Legg i grønnsaker, scampi og fisk og la det putre i 2 minutter. Server straks med limebåter til å presse over.

Tips:
Bruk helst fersk sitrongress hvis du får tak i det.

Sitrongress fås også på glass, men den smaker ikke like mye.

Rester etter sitrongress kan fryses til senere bruk.

Dryss over rikelig med hakket frisk koriander.

Suppen blir veldig mye bedre med hjemmelaget kyllingbuljong.

Den kan også lages på rekekraft hvis du har det i fryseren.

I denne retten er det viktig å prøve å finne den rette balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt.

Prøv deg frem og smak til buljongen med det du syns den mangler eller trenger litt mer av.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her