Scampi i spicy kyllingbuljong

Ingredienser
1 rød chili, renset for frø

2 sitrongress

1 bit frisk ingefær

2 hvitløksfedd

1 sjalottløk

1 l kyllingbuljong

16 scampi, renset

ca. 300 g hvit fisk i terninger, for eksempel breiflabb eller steinbitt

2 lime

1 ss brunt sukker

1 ss fish sauce eller litt salt

ca. 300 blandede grønnsaker i små biter som for eksempel shitakesopp, brokkoli, sukkererter

Fremgangsmåte

Grovhakk chili, sitrongress, ingefær og hvitløk. Kjør det til en grov masse i en hurtigmikser eller knus det i en morter. Bland kryddermassen med kyllingbuljongen og kok opp det hele. Tilsett saften fra 1 lime, sukker og fish sauce. La buljongen småputre noen minutter til, juster smakene om du synes den trenger mere salt, surt eller søtt. Legg i grønnsaker, scampi og fisk og la det putre i 2 minutter. Server straks med limebåter til å presse over.

Tips:
Bruk helst fersk sitrongress hvis du får tak i det.

Sitrongress fås også på glass, men den smaker ikke like mye.

Rester etter sitrongress kan fryses til senere bruk.

Dryss over rikelig med hakket frisk koriander.

Suppen blir veldig mye bedre med hjemmelaget kyllingbuljong.

Den kan også lages på rekekraft hvis du har det i fryseren.

I denne retten er det viktig å prøve å finne den rette balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt.

Prøv deg frem og smak til buljongen med det du syns den mangler eller trenger litt mer av.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her